085 – 019 7185

24/7

Bereikbaar

Elektricien Arnhem

Meterkast vervangen

Op zoek naar een voordelig en allround elektriciteitsbedrijf in Arnhem om de meterkast te vervangen of te repareren? Bel nu met Elektricien Arnhem.

Bel ons nu

Meterkast plaatsen of vervangen?

Een meterkast is een belangrijke ‘’kast’’ in iedere woning of bedrijf. Zonder deze kast zou u namelijk geen gebruik kunnen maken van stroom. Een meterkast bevat diverse belangrijke meters, zoals elektriciteit, gas en water. 

Een meterkast plaatsen dient vooraf goed uitgetekend te worden, en daarmee bedoelen wij: waar moet de meterkast geplaatst worden? Volgens de wettelijke regelgeving dient een meterkast geplaatst te worden waar een elektricien of andere professional die een meterkast nodig heeft, makkelijk toegang tot heeft. Normaal gesproken wordt een meterkast ergens in een gang van een woning geplaatst. Bij bedrijven kan dit erg divers zijn.

Meer dan 20 jaar ervaring met het plaatsen en vervangen van meterkasten

Wanneer moet ik mijn meterkast laten controleren?

Een meterkast is essentieel voor alle stroom, water en gas die wij dagelijks gebruiken. Het is daarom enorm belangrijk dat een meterkast direct correct geplaatst wordt, anders kunt u later veel last krijgen van bijvoorbeeld stroomuitval. 

Een meterkast dient periodiek gecontroleerd te worden op mankementen door een erkend elektricien. Zo voorkomt u problemen in de toekomst. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of uw meterkast nog wel voldoet aan de huidige regelgeving. Oude meterkasten worden vaak geheel vervangen omdat het niet meer naar behoren werkt.

Uw meterkast vervangen of plaatsen dient gedaan te worden met precisie en kennis. Elektricien Arnhem beschikt al meer dan 20 jaar ervaring en wij zijn op de hoogte van de meeste recente wet- en regeling omtrent meterkast en alle andere elektra installaties.

Heeft u een woning gekocht, maar twijfelt u of uw meterkast wel naar behoren zal werken? Of wilt u uw meterkast laten controleren? Neem dan contact op met Elektricien Arnhem en een van onze elektriciens komt graag uw meterkast inspecteren en waar mogelijk en nodig direct verhelpen.

meterkast vervangen Arnhem
meterkast vervangen Arnhem

Het verschil tussen een groepenkast en meterkast

Dit is een veelvoorkomende vraag. Een groepenkast en een meterkast worden vaak moeilijk uit elkaar gehaald. Een groepenkast is het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Deze voorzien alle lichtpunten en stopcontacten van stroom. De meterkast bevat daarentegen een of meerdere elektriciteitsmeters. De ervaren elektriciens van elektricien Arnhem kunnen u hier uitstekend bij adviseren.

meterkast vervangen arnhem
meterkast vervangen arnhem

Wat zit er precies in mijn meterkast?

Uw meterkast bevat veel verschillende componenten en meters. Deze dingen zijn onmisbaar in uw meterkast: 

 • Elektriciteitsmeter
 • Watermeter
 • Gasmeter
 • Aardlekschakelaar
 • Wifi
 • Stoppenkast
 • Hoofdschakelaar
 • Aardblok
 • Aansluiting voor externe aarde
 • Buisinvoerstuk 

De volgende dingen kunt u ook vinden in uw meterkast:

 • Slimme energiemeter
 • Subsidie Meter zonnepanelen
 • Stadsverwarming
 • Telefoon
 • Kabeltelevisie (CAI)

CONTACT

elektricien eindhoven
E

Groepenkast vervangen

E

Stroompunten aanleggen

E

Stroom-storingen

E

stopcontacten vervangen

E

oude stroom voorzieningen vervangen

E

Deskundige monteurs

CONTACT

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Bent u benieuwd naar een prijsindicatie voor elektra aanleggen of repareren in uw woning of bedrijf in Eindhoven? Bel dan gerust Elektricien Arnhem op voor meer informatie. U kunt uiteraard ook een vrijblijvend adviesgesprek. Heeft u bovenstaande problemen in de regio van Amersfoort? Dan staan de elektriciens van onze partner Elektricien Amersfoort voor u klaar.

meterkast vervangen Arnhem
Call Now Button